HTML

Minden Fajta Blog

Ez a blog azért jött létre, hogy értékeljem a kedvenc, vagy az általatok kért dolgokat. A filmek, videók feltöltését esetleg vállalom, de ez nem biztos. Elérhetőségek: jegduplawhiskyvel@gmail.com

Friss topikok

  • _Bornholm_: @barkó: Rendben, elmondom: Először anyagot gyűjtök, és átgondolom, hogy mit is akarok csinálni. Ut... (2011.01.27. 19:07) Látogatók Ötletei
  • _Bornholm_: Igen, még mielőtt valaki megkérdezné, komolyan gondoltam. A sajt, az egyik kedvencem és mindig is ... (2011.01.27. 18:47) A Sajt

Linkblog

A rotációs kapa

2011.02.07. 21:21 _Bornholm_

  Hát igen! Mivel senki sem írt még róla, és úgy érzem, hogy ez igazságtalan e remek szerkezettel szemben, ezért elhatároztam, hogy írok róla! A rotációs kapa a nevéből eredően a rotációs funkciójáról kapta nevét. Szóval gyakorlatilag egy sima kapa, rotációs funkcióval. Na jó, hagyjuk a szócsavarást, vágjunk bele.

 Íme egy csodás példány. Hát nem gyönyörű?

Leginkább az alsó részét kell figyelni. Ott láthatóak a kis műanyag kapák. Mivel nem vagyok szakember, fogalmam sincs, hogy mi hogyan illeszkedik mihez, hova, és hogyan. Tehát ne higgy el semmit, amit írok, mert nem értek hozzá. De ezen kívül a rotációs kapáról tudok írni. Hát, nézzük mit sikerül kihoznunk belőle:

 Amint látjátok, ez a kapa szép narancssárgára van festve, ipari festékkel, ami nemcsak hogy időálló, de szép fényes is marad. Egy ideig. Ezen felül láthatjuk a tökéletes, és pontos kidolgozást. A pedálok (a karokon) egy apró érintésére bekapcsolnak a motorok, és a tökéletes szerkezet máris elkezdi áldott munkáját. Nem gyönyörű az élet?

 Ha jól látom a képen, a felső rész, amelyiken a karok elhelyezkednek, elforgatható, legalábbis iránya nem megfelelő a kerekek irányával. A két rész között, vagyis az álló, és a forgó (Tiszta generátor nem?) között van egy lap, ami leginkább valami kardra, vagy konyhabárdra emlékeztet engem (Az említett két tárgy pengéjére gondolok). Hát, mivel nem tudom, hogy mi az, ezért feltételezhetjük, hogy ez vágja le a magas füvet, forgással, illetve a lábunkat, vagy testrészeinket, ha közel megyünk hozzá. Na igen.

 A kép egyébként rosszul van megcsinálva, mert nem látszik a negyedik (Bal hátsó) kerék. Hát, ezt nevezik egyszerűen és népiesen écseszött - nek (Elcseszett; a gyengébbek kedvéért).

 Ám bármilyen hülye is a kép, már összehoztam egy bejegyzésnyit egy olyan dologról, amiről nem tudok semmit, és nem is értek hozzá! Teljesítmény nem?!

 A technikai részletektől kíméllek most titeket, de ha valaki nagyon akarja, akkor később még bővíthetem a bejegyzést. 

 És végül összegzésnek: "A rotációs kapát a 21. században igazságtalanul mellőzik. nem vesz részt a legtöbb magyar szókincsében sem" - Gyökér Béla, magyar nyelvkutató.

"Az egyik leghasznosabb szerkezet, és mégsem valami nagy a kereslet iránta" - Munkás Dóra, gépészmérnök.

"A legfontosabbak közé a rotációs kapa, bár nem tartozik, de mégis közel áll hozzájuk. A szerkezet már megkönnyítette tízezrek életét a világon, és mégsem tudnak róla semmit a legtöbb helyen! Van igazság ezen a földön? Például én sem tudok róla sokat, de sokat használom! És elismerem, a rotációs kapa fontos! És azt kell, hogy mondjam, hogy aki csak viccelődik az olyanokon, hogy >>Ha-ha rotációs kaparajongó!<<, azt meg kell verni! Huligánok." - Gyerlaki Dániel, magánzó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfajtablog.blog.hu/api/trackback/id/tr252645414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása