A sör egy, ma igencsak elterjedt, alkoholos ital. Az íze meglehetősen jó, alkoholtartalma sem vészes, legalábbis egy felnőttnek. A sör, mint a sajt, szintén fontos kiegészítő.
Míg az ókorban leginkább bort ittak, addig a középkorban vegyesen, a legújabb korban pedig inkább sört, de a többi alkohol is fontos szerepű. De a sör gyakorlatilag egyidős az emberiséggel, mert mindenhol készítettek sört, legyen az árpa-, vagy mézsör.
"A sör (vagy régiesen ser, serital) malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital." - Mint a wikipedia is írja.
Nem térek ki sem a különböző erjesztési, illetve főzési eljárásokra, sem pedig az alkotók arányaira. De a sör káros mellékhatásaira, amit egyébként bárhol olvashatóak, kitérek. Legyenek még egy helyen olvashatóak, nem? A sör alkoholtartalma az alkoholizmushoz vezethet, és részegséghez is (tartós, gyakorlatilag döntés-, és mozgásképtelenség, pár óráig tart, utána az ember másnaposan, úgynevezett mosott zokniként tölti a napját.). Ez akár fagyhalállal is járhat, de az őrsre nagy valószínűséggel bevisznek, ha a rendőrök megtalálnak :D
Mindenesetre hiba kihagyni a sört, főleg, ha csak egyszer kell megkóstolni. Szintén nagy dologról maradhatunk le... De ez veszélyes is.
Lényegében amilyen sört mindenki ihat 13 év felett, az a Gösser, illetve a Radler féle citromos-sör, amit citromlével öntöttek fel. Ez lényegében inkább egy energiaital, kis alkoholtartalommal. Nagyjából 2% az alkoholtartalma, amit azért egy korty erejéig mindenki kibír.
Egészségetekre: