HTML

Minden Fajta Blog

Ez a blog azért jött létre, hogy értékeljem a kedvenc, vagy az általatok kért dolgokat. A filmek, videók feltöltését esetleg vállalom, de ez nem biztos. Elérhetőségek: jegduplawhiskyvel@gmail.com

Friss topikok

  • _Bornholm_: @barkó: Rendben, elmondom: Először anyagot gyűjtök, és átgondolom, hogy mit is akarok csinálni. Ut... (2011.01.27. 19:07) Látogatók Ötletei
  • _Bornholm_: Igen, még mielőtt valaki megkérdezné, komolyan gondoltam. A sajt, az egyik kedvencem és mindig is ... (2011.01.27. 18:47) A Sajt

Linkblog

A Sör

2011.01.27. 19:31 _Bornholm_

  A sör egy, ma igencsak elterjedt, alkoholos ital. Az íze meglehetősen jó, alkoholtartalma sem vészes, legalábbis egy felnőttnek. A sör, mint a sajt, szintén fontos kiegészítő.

 Míg az ókorban leginkább bort ittak, addig a középkorban vegyesen, a legújabb korban pedig inkább sört, de a többi alkohol is fontos szerepű. De a sör gyakorlatilag egyidős az emberiséggel, mert mindenhol készítettek sört, legyen az árpa-, vagy mézsör.

 "A sör (vagy régiesen serseritalmalátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban dús, általában alkoholtartalmú ital." - Mint a wikipedia is írja.

 Nem térek ki sem a különböző erjesztési, illetve főzési eljárásokra, sem pedig az alkotók arányaira. De a sör káros mellékhatásaira, amit egyébként bárhol olvashatóak, kitérek. Legyenek még egy helyen olvashatóak, nem? A sör alkoholtartalma az alkoholizmushoz vezethet, és részegséghez is (tartós, gyakorlatilag döntés-, és mozgásképtelenség, pár óráig tart, utána az ember másnaposan, úgynevezett mosott zokniként tölti a napját.). Ez akár fagyhalállal is járhat, de az őrsre nagy valószínűséggel bevisznek, ha a rendőrök megtalálnak :D

 Mindenesetre hiba kihagyni a sört, főleg, ha csak egyszer kell megkóstolni. Szintén nagy dologról maradhatunk le... De ez veszélyes is. 

 Lényegében amilyen sört mindenki ihat 13 év felett, az a Gösser, illetve a Radler féle citromos-sör, amit citromlével öntöttek fel. Ez lényegében inkább egy energiaital, kis alkoholtartalommal. Nagyjából 2% az alkoholtartalma, amit azért egy korty erejéig mindenki kibír.

 Egészségetekre:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfajtablog.blog.hu/api/trackback/id/tr312618902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása