HTML

Minden Fajta Blog

Ez a blog azért jött létre, hogy értékeljem a kedvenc, vagy az általatok kért dolgokat. A filmek, videók feltöltését esetleg vállalom, de ez nem biztos. Elérhetőségek: jegduplawhiskyvel@gmail.com

Friss topikok

  • _Bornholm_: @barkó: Rendben, elmondom: Először anyagot gyűjtök, és átgondolom, hogy mit is akarok csinálni. Ut... (2011.01.27. 19:07) Látogatók Ötletei
  • _Bornholm_: Igen, még mielőtt valaki megkérdezné, komolyan gondoltam. A sajt, az egyik kedvencem és mindig is ... (2011.01.27. 18:47) A Sajt

Linkblog

Filmértékelés 1 - MegaAgy

2011.02.10. 19:20 _Bornholm_

Rendezte: Tom McGrath (2010)

Hossz: 1 óra 26 perc

 Nos, a film: Véleményem szerint egy nagyon jó filmet láthattunk megcsillanni. A modern animáció miatt még az élő színészeknél is jobban megcsinálták. Hála a rendezőnek, és mindenkinek, hogy megcsinálták e filmet. Kezdjük a legelejéről. Valahogy így kezdődik:

Ma eddig ez történt: Besitteltek, elveszítettem álmaim asszonyát és csúnyán lezúzták az arcom. De lehetne sokkal rosszabb is. Ja nem: zuhanok a halálba. nem lehetne rosszabb.

Igen. Valahogy így kell kezdeni egy filmet. Van benne egy kis humor. Utána a következő kép a gyerekkoráról szól, még kisbaba, akit  - a Superman film paródiájaként - mentőkapszulába raknak, és a Földre lőnek, hogy bolgójával együtt ne pusztuljon el. Mikor kilövik találkozik a "jólfésült ficsúrral" (MetroMan), aki szintén mentőkapszulában utazik a Föld felé. MetroMan egy gazdag házaspár házába érkezik (Karácsonykor), míg Megaagy (persze később lesz MetroMan, illetve Megaagy) a kriminálisan tehetségesek börtönébe repül kapszulájával. Csak egy társa van: egy Talpnyali nevezetű hal, aki egy üveggömbben úszik.

 Utána iskolába kerül, ahol ismét találkozik a jólfésült ficsúrral. A gyerekek utálják, és kiközösítik. Minden rosszul sül el, és ő lett a rossz fiú. És ekkor rájött: Ha ő a rossz fiú, akkor ő lesz a legrosszabb fiú. Rögtön kékké varázsolja néhány vegyszer segítségével az iskolát, és visszaviszik a börtönbe.

 Ezután újságkivágásokkal találkozunk, amikben képek vannak az ő, és MetroMan csatájáról. Lényegében ekkor kezdődik a film, mert ekkor hozzák be a címet. Ez eddig csak egy bevezető volt. 

 És rögtö a börtönben találjuk magunkat, a MetroMan múzeumnyitó ünnepség napján. Megaagy egy ügyes (alakváltást lehetővé tévő órával) szerkentyűvel megszökik, hogy tönkretegye a MetroMan napot, és beteljesítse életcélját: Elpusztítsa MetroMant. És sikerül neki! Véletlenül, egy elfuserált terve közben. És ekkor övé lesz a város.

 Ezt viszont hamar megunja, és ezért teremt magának egy új hőst, aki erősebb lesz, mint MetroMan. Csakhogy Titán gonoszzá vált. És úgy tűnik, hogy csak megaagy tudja megállítani.

 Idáig mondom, a történetet, a többit majd ti is meglátjátok, ha megnézitek. Mindenesetre egy izgalmas, vicces, fordulatos filmet láthatunk a vásznon, amit nem lenne érdemes kihagyni.

 Végezetül: A szinkronhangok, és az eredeti hangok is jók, az animáció csúcsszuper, a történet bravúros, és elegáns, és a poénok haláliak.  

 Személy szerint a kedvenc szereplőim a börtönigazgató, és Talpnyali. 

A börtnöigazgató szinkronhangja sikerült a legjobbra, a figurája kidolgozott, a sszövege nagyon fellengzős, de stílusos.

Míg Talpnyali annyyira cuki, nagy szemekkel, édes mosollyal, és hihetetlenül sok hűséggel főnöke, Megaagy iránt.

[És nem utolsók az Agybotok sem, de őket nem tekinthetjük szereplőknek.]

 Én a filmre a 100 százalékból adok: 91% -ot. Kommentben értékelhettek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfajtablog.blog.hu/api/trackback/id/tr742652273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása